Otvoreno novo skijalište "Gornje Pale - Ravna planina"

Na lokalitetu početne stanice gondole "Jahorina Ekspres" danas je svečano otvoreno .


Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović poručila je da su sve ivesticije u Srpskoj dobrodošle bez obzira da li je riječ o javnom ili privatnom sektoru.

Ona je obećala da će svi olimpijci iz Republike Srpske dobiti stipendije.

Čestitke za ovaj projekat uputili su i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Ski-centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta "Ćiro" koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudilo je danas besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ovaj novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala.

Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski - vrtić, te novoizgrađeni restoran "Gondola".

Organizator ovog događaja kompanija "Majneks" Pale pružili su gostoprimstvo i obezbijedili dobru zabavu za posjetioce i domaće i međunarodne goste.

Tokom svečanosti otvaranja Ski-centra upriličen je nastup paraglajdera iz Aero-kluba "Trebević", dok je u zabavnom dijelu programa nastupio pjevač Nikola Rokvić.


Fotografije