Iz OC Jahorina za vikend najavljuju bogate sadržaje

Olimpijski centar Jahorina ovog vikenda najavljuje bogate kulturne i sportske sadržaje na Jahorini.

U petak, 13.02.2015. godine, na stazi Poljice će pred početak noćnog skijanja za sve posjetioce biti pušten novi promotivni film sportskog karaktera Red Bull Media House. Početak projekcije filma je u 17:15, a dužina trajanja je 50 minuta. Dodatno, svi posjetioci će moći da uživaju i uz zabavno-muzički program koji će zajedno sa noćnim skijanjem uslijediti nakon promocije filma.

"Narednog dana, 14.02.2015. godine, takođe na stazi Poljice će se održati spektakularni 'Veliki spust', tradicionalna trka koju organizuju Red Bull Home Run i Olimpijski centar 'Jahorina'. Trka će početi u 16:00, a proglašenje pobjednika će biti zvanično u 17:30 sa dodjelom nagrada za najboljeg skijaša, bordera i najluđi kostim. Nakon toga uslijediće zabava i zagarantovan provod", navedeno je u saopćenju Olimpijskog centra Jahorina.

Za prijave i više informacija zainteresovani se mogu na informisati na www.redbull.ba.

U subotu, 14.02.2015. godine u 20h, na Jahorini će se održati i promocija knjige “Fajront u Sarajevu”,  autora  Neleta Karajlića. Posebna čast za organizaciju promocije knjige ovog velikog umjetnika pripala je hotelu “Bistrica”. Nakon promocije knjige sve posjetioce će u Klubu "Bistrica" zabavljati rok bend Paranoid iz Rudog.

Kako su najavili iz OC Jahorina najveći broj posjetilaca tokom vikenda biće iz Srbije zbog državnog praznika u toj zemlji.

"Smještajni kapaciteti za naredni vikend su skoro popunjeni, tako da će to biti najbolja popunjenost u ovoj zimskoj sezoni.S obzirom na nastavak padavina i trenutnu visinu snijega od 180cm , te u skladu sa vremenskom prognozom, očekujemo da ćemo, ne samo do kraja februara, nego i u martu, imati odlične uslove za skijanje na Jahorini i da će sezona biti produžena u odnosu na prethodne godine."

Izvor: eKapija.BA