Završen FIS Kup Jahorina

Pobjednik slaloma koji je juče održan u okviru FIS Kupa "Jahorina 2015" u ženskoj konkurenciji je Petra Hromcova iz Slovačke, a u muškoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Jure Čas iz Slovenije. "Ovo je bila teška trka tako da nisam očekivao prvo mjesto, ali veoma sam srećan zbog pobjede", rekao je novinarima Čas.

Drugo i treće mjesto u ženskom slalomu osvojile su Evelin i Natalija Hrehorova, takođe iz Slovačke, dok je najbolje plasirana reprezentativka BiH bila Sara Pekić, koja je osvojila četvrto mjesto.

Pekićeva je istakla da je veoma zadovoljna postignutim rezultatom, uz ocjenu da je organizacija takmičenja bila odlična.

Srebrnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio je Adam Kocman iz Slovenije, dok je treći bio Igor Lajkert iz BiH.

Nagrade je pobjednicima uručio direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Velibor Lazarević.

Radenko Pekić, Predsjednik SPD "Jahorina" - tehničkog organizatora takmičenja, ocijenio je da je ovo takmičenje proteklo veoma uspješno, kao i da su domaći takmičari opravdali očekivanja.

Tehnički delegat FIS-a Dušan Gorišek konstatovao je da su i jučerašnji veleslalom i današnji slalom protekli besprijekorno, iako su danas meteorološki uslovi bili nepovoljniji za takmičare.

"Vrlo sam zadovoljan, tako da će moj izvještaj prema Međunarodnoj ski-organizaciji biti veoma pozitivan", rekao je Gorišek.

Direktor takmičenja Vladimir Lučić naglasio je da je visinska razlika na stazi bila 155 metara, sa 55 vrata u prvoj i 53 vrata u drugoj trci.

"Takmičenje je proteklo uspješno, takmičari su ostvarili dobre rezultate i najbitnije je da nismo imali povreda", naglasio je Lučić.

Pobjednik jučerašnjeg velesaloma, takođe je bila Petra Hromcova iz Slovačke, dok je najbolji u muškoj konkurenciji bio Marko Šljivić iz Republike Srpske, odnosno BiH.

Učešće na Međunarodnom skijaškom takmičenju u alpskim disciplinama FIS Kup "Jahorina 2015", okupilo je 51 takmičara iz 13 zemalja - Hrvatske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Holandije, Norveške, Irske, Grčke, Švajcarske, Turske, Slovačke, Češke, te Republike Srpske i Federacije BiH.


FIS kup Jahorina - muškarci slalom
FIS kup Jahorina - žene slalom


Hromcova i Šljivić postigli najbolje vrijeme

Prvog dana međunarodnog takmičenja u alpskim disciplinama u okviru FIS Kupa "Jahorina 2015" u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Petra Hromcova iz Slovačke, koja je dvije utrke završila za ukupno 2.17 minuta.


NJena zemljakinja Evelina Hrehorova bila je druga sa vremenom 2.23 minuta, dok je treće mjesto pripalo Slovenki Anji Drev, koja je dvije trke na stazi završila za ukupno 2.24 minuta.

Takmičarke iz BiH Ema Gičević, Selma Hodžić i Željana Nešković osvojile su peto, šesto i sedmo mjesto, među devet takmičarki koliko ih je danas učestvovalo u veleslalomu.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Šljivić iz BiH sa ukupnim vremenom 2.12.15 minuta, a slijede Slovenac Sergij Robić sa vremenom 2.12.85 minuta, te Igor Lajkert iz BiH sa vremenom od 2.13.76 minuta.

Takmičar BiH Eman Emrlić osvojio je osmo mjesto, Haris Hodžić bio je jedanaesti, dok je Kaid Lokmić zauzeo 16. mjesto.

Takmičenje se nastavlja sutra u 9.00 časova, kada će na stazi Skočine uslijediti slalomska trka.


(Srna)