Ljetna ponuda Olimpijskog centra Jahorina

Predstavljamo Vam ljetnu ponudu Olimpijskog centra Jahorina i sve razloge zašto bi turisti trebalo da posjete našu planinu i tokom ljeta.

S obzirom da su temperature na planini mnogo prijatnije za boravak tokom vrelih ljetnih dana, Jahorina postaje ljetna oaza za sve ljubitelje planinskog odmora.

Naši posjetioci uglavnom uživaju u šetnjama označenim pješačkim stazama, a OC Jahorina ove godine aktivno radi i na unapređenju sportsko-rekreativnih staza, te očekujemo da ćemo do kraja mjeseca jula  biti  spremni da našim turistima predstavimo i nove pješačke i biciklističke staze.

Šestosjed Ogorjelica je u funkciji vikendom za panoramsku vožnju. Cijena karte za jednu vožnju iznosi 7KM, dok od ove godine smo ponudili i bike pass po cijeni od 15 KM koji podrazumijeva 5 vožnji šestosjedom.


Mountain bajkeri su sve aktivniji na Jahorini, jer smo instalirali nosače na korpama. I ne samo aktivni biciklisti u potrazi za adrenalinom nego i rekreativci otkrivaju čari Jahorine vozeći se biciklom po planinskim vrhovima.

Mjesec juli i avgust su atraktivni za posjetioce zbog branja šumskih plodova, ljekovitog bilja, borovnica.Na Jahorini se od bilja mogu pronaći majčina dušica, vranilova trava, kantarion, hajdučka trava, nana i drugo bilje, od kojeg većina jahorinskih hotela priprema već poznati jahorinski čaj,a posjetioci mogu i sami pripremiti bilje i napraviti svoj čaj. Takođe, domaći sok od borovnica je u ponudi većine hotela na Jahorini i od strane gosta već prepoznat po svom kvalitetu.Za sve poklonike adrenalinskih aktivnosti izdvajamo vožnju bagijem i paraglajding. Paraglajding let se izvodi u tandemu sa licenciranim instruktorima, a doživljaj Jahorine iz ptičje perspektive sa pogledom na okolne planine je posebno atraktivan.


Na Jahorini svakog ljeta možemo sresti krda konja koji ukrašavaju planinski ambijent i uveseljavaju lica posmatrača.

Dodatne mogućnosti i prednosti za sve posjetioce Jahorine su organizacija izleta u okolini od kojih izdvajamo rafting na Tari, posjetu Andrićgradu, Sarajevu i Mostaru.Uskoro će se na Jahorini održati i prva Jahorina Ultra Trail trka kao događaj od izuzetnog značaja za unapređenje ljetnih sadržaja, promovisanje zdravih životnih navika i afirmisanje sporta.


OC Jahorina radi na izradi master plana za razvoj ljetnog turizma, a očekujemo da kroz projekte i grantove dobijemo sredstva za izgradnju balon sale i sportskih terena sa vještačkom travom, kako bismo mogli nastaviti razvoj sportskog turizma na Jahorini.U ponudi jahorinskih hotela nalaze se: odlični wellness programi i sadržaji, kuglana, parkovi za djecu, vještačka stijena za penjanje i slično.