Aktivnosti za kraj 2015. godine

Godina na izmaku, za Turističku organizaciju Istočno Sarajevo ostaće upamćena kao uspješna. Uprkos situaciji, za koju se ne može reći da je sjajna, cijeli niz aktivnosti svrstava Turističku organizaciju u red uspješnih ne samo na području Grada Istočno Sarajevo, nego i u Republici Srpskoj.


Redovne sajamske aktivnosti nisu izostale ni u 2015. godini, a osim učešća, na Festivalu turističkih publikacija u Kruševcu stiglo je priznanje za jednolisnu publikaciju (flajer). Ništa manje uspješan nije bio na nastup u Leskovcu, gdje je na sličnom festivalu Turistička organizacija Istočno Sarajevo dobila priznanje "za ukupan utisak" (printani i video promotivni materijal).

Nastavljena je i realizacija Projekta turističke signalizacije tako da će u prvom kvartalu 2016. godine taj projekat biti "zaokružen" na teritoriji cijelog Grada Istočno Sarajevo

"Svjetlo dana" ugledao je i potpuno novi turističko - propagandni film u kojem je na jedan, savremen i moderan način, a zahvaljujući Air Takes timu predstavljena ukupna turistička ponuda Grada Istočno Sarajevo sa akcentom na Jahorinu: https://www.youtube.com/watch?v=8hI2XT7nZ6w&feature=youtu.be .

Krajem godine "profunkcionisala" je i android aplikacija Jahorina turistički centar, koju je moguće preuzeti na Play store-u pa će svaki zainteresovani posjetilac moći saznati sve što ga zanima o svih šest opština Grada Istočno Sarajevo (Trnovo, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Istočno Stari Grad, Pale i Sokolac ).

Naravno, Jahorina, kao najvažnija turistička destinacija i u tom projektu dobila je najviše prostora.

Snimljena je i jedna promotivna muzička numera posvećena Jahorini, a Turistička organizacija Istočno Sarajevo učestvuje u realizaciji televizijskih emisija koje se u produkciji BN TV i RTRS - a emituju uživo sa Jahorine tokom zimske turističke sezone ( subotom i nedeljom ).

I na kraju, kao kruna promotivnih aktivnosti, dogovoren je nastup na velikom sajmu turizma koji će se sredinom januara 2016. godine održati u Instanbulu u Turskoj. Nastup će biti realizovan u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, zajedno sa OC Jahorina i Udruženjem hotelijera Jahorina a o značaju promocije na turskom tržištu nije potrebno "trošiti riječi". Rast broja turista iz Turske u našim destinacijama dovoljno govori.

U nadi da će nova godina biti bolja od prethodne i sa lijepim željama srdačno Vas pozdravljamo.

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ISTOČNO SARAJEVO